Str. Virgil Madgearu nr. 5, Bucureşti

Apartament regim hotelier

Un apartament de 49 mp, situat într-un bloc vechi, cu pereți strâmbi, camere nedecomandate, baie mică, bucătărie îngustă, tavan nu prea înalt, pe care clienta a dorit să-l amenajeze cu scopul de a-l închiria în regim hotelier.

Întreaga amenajare a plecat de la ideea unei camere de hotel.

În această parte a casei, tapetul este cel care iese în evidentă cel mai mult. Clienta l-a dorit și l-a ales, glamour, strălucitor, și la fel ca în dormitor și hol, este înconjurat de o bagheta din lemn, de aceeași culoare ca a ușilor. Zona de relaxare este completată și de o zona de lucru, un birou, un scaun tapițat. Lampadarul, veioza și lampa suspendată cu finisajul metalului, bronz, abajurul din material textil, crem, completează amenajarea. Am ales pernele și vazele galbene, ca accente de culoare.

Pictorița Olimpia Ștefan este autoarea tablourilor. Acestea au fost realizate special pentru acest apartament, culorile fiind alese pe baza mostrelor de materiale folosite în amenajare, dimensiunea, având-o în vedere pe cea a pereților pe care urmau să fie expuse, iar tema acestora, aleasă urmărind cuvintele cheie ale proiectului.

Tapetul de o culoare caldă, de fapt, singura culoare din cameră, ce se regasește și în tablou, reprezintă fondul pe care este așezat patul matrimonial alb, cu tăblia tapițată, crem.

Pentru a părea și a fi mai spațioasă, și de asemenea din motive de igienă, am ales să înlocuim cada cu duș cu scurgere direct în pardoseală. Peretele din fata intrării și întreaga pardoseala este îmbrăcată în mozaic din sticlă, iar ceilalți pereți într-o faianță lucioasă, o nuanță deschisă ce se regăsește în cele ale mozaicului.

Dușul este despărțit de chiuvetă printr-un panou de sticlă clară.

Am proiectat o banchetă, tapitața, cu depozitare, și un mic spațiu pentru haine și încălțăminte.

Stratul de gresie inițial a fost acoperit tot cu gresie, ce se continuă și în bucătarie.

Am mutat spațiul de preparat masa, cu toate instalațiile aferente, pe peretele mai puțin vizibil atunci când întri în locuință.

Mobilierul alb, din MDF, cu fețe frezate, pentru un plus de eleganță.


Ușile sunt singurele amintiri ale vechii amenajări, clienta nu a dorit sa le schimbăm(sunt din lemn de brad). Pentru a le integra, am ales plinta și bagheta din lemn, ce înconjoară camerele și pereții îmbrăcați în tapet.

Proiect realizat de 161Studio în colaborare cu designer de interior Aura Căpraru.

Acest website foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor. Continuarea utlilzarii acestui website presupune acceptul dumneavoastra.
Accept